Indretning

Påskeopdækning

Når du dækker dit påskebord, så tænk på helheden i rummet.

Brug gerne forårsgrene i en stor vase og pynt dem med fjer, små æg eller fintklippede gækkebreve.
Vælge enkelte farver og gør det lukseriøst med stofservietter og det flotte gamle porcelæn.

Hvad gør jeg ved min udestue?

Udnyt lyset i udestuen maksimalt ved at indrette med hvide møbler. Vælg derudover douce farver såsom lysegrå, lyseblå eller fx beige på øvrigt interiør.

En kombination af den elskelige, gamle svenske stil og den eksklusive fransk-inspirerede udsmykning, opnås netop ved farvesammensætningen og de rigtige møbler.
Vælg eksempelvis en tallerkenrække eller en slagbænk og sæt dem sammen med fx fuglebur, kaminspejl og oliventræer.

Kunstige blomster

De kunstige blomsteropsatser er et af vores specialer. Vi bruger af princip kun silkeblomster så kvaliteten er i top.
En blomsteropsats giver en vedvarende friskhed til rummet og hvor er det dejligt ikke at skulle bruge en formue et par gange om ugen på en ny frisk buket blomster.

Både de større opsatser til at stille oven på kaminen, på en flot kommode, skab eller skænk og de små opsatser til venindegave, hylden i soveværelset eller lign. er blomster som skal kunne tåle at blive kigget på i mange år - og de behøver ikke koste en formue!

Udnyt dine kvadratmetre

Hvis dit hjem ikke er så stort, er det vigtigt at udnytte alle krogene. Afdelingen her med stole og servantebord fungerer både som en del af soveværelset og mellemgangen.

Vær ikke bange for at mixe nyt og gammelt og brug gerne både rustikke og fine ting sammen. Fx en patineret bakke med flotte nye fattigmandsstager, en gammel fin krystalvase, blonde dug og en pakke lys med et stykke revet hørstof omkring.

Få små rum til at fungere

Små rum kan sagtens have flere funktioner som her, hvor spisestue og stue er i ét. Ofte handler det bare om, at man giver sig tid til at få lagt dugen på spisebordet, inden man sætter sig i sofaen, så det er pænt at se på.

Brug blonder i skabe

Et smukt, gammelt møbel fra Augustes med slidt look, afsluttes med et sødt lille blondegardin, som skjuler skabets indhold, og som bare gør møblet endnu smukkere.

Den lille stue, som dog har højt til loftet, er ind-rettet med hvide møbler, hørgardiner, gyngestol, rundt spisebord, en skænk og et gammelt, hvidt møbel.

De hvide havemøbler

De hvide havemøbler og pindestole står så flot til havens grønne nuancer. De kan danne en sød spisekrog i haven og er desuden meget dekorative i sig selv.

Pynt bordet med ting, som kan tåle en lille regnbyge og sommerens aftendug.

Et fint kagefad i flere etager pyntes med friske blomster og står til pynt på havebordet, når det ikke er i brug til venindernes kaffebesøg.

Når aftenen falder på, må du sørge for at have myggelys og lanterner inden for rækkevidde. Det ikke bare hygger, men er en nødvendighed.

Brug dit gamle porcelæn

Brug dit gamle porcelæn
Brug selvfølgelig det gamle, lidt slidte porcelæn du har fundet på loppemarkeder. Eller besøg Augustes og få dig noget af det smukke gamle svenske porcelæn i mærkerne Rörstrand eller Gustafsberg. De gamle blondeduge skaber et romantisk og blidt udtryk i den gamle have. Brug blonderne flittigt på små borde på armlæn og som yderstykke på en hvid pude.

Skab dig en hyggelig krog i haven

Vær opfindsom og brug din have som et hjem. Lige så snart vejret tillader det, skal møblerne bare ud i haven og luftes. Skab dig hyggelige kroge rundt omkring i haven med en behagelig læne- eller liggestol, vattæpper, puder og evt. et lille bakkebord at stille kaffekoppen eller den kolde hyldedrik på.

Børnenes hyggested i haven

Når havemøblerne kommer ud, så lav også en plads til børnene hvor de kan tegne, læse og være med hen på sommeraftnerne. Brug gamle kasser til tusser, bøger, bamser osv. så de nemt kan tages med indenfor, hvis det skulle begynde at regne.

Brug fuglebure og krukker i haven

Der findes mange smukke steder rundt omkring i Danmark, med gamle krogede træer og vildtblomstrende buske, der ville være en drøm at kunne tage med hjem. Hvis du ikke har tilgang til have, kan du alligevel komme langt med diverse krukker og fuglebure fyldt med gamle blomster og stauder.

En svensk klassiker

En gammel svensk klassisker som igen er ved at vinde sin plads er det svenske vippespejl.

Vippespejlet pynter utrolig meget og har størrelsen som passer til at stille oven på en almindelig kommode.

Vi har ladet os fortælle en sød lille historie om det svenske vippespejl.

Indret med lyse farve

Indret dit soveværelse med gamle smukke møbler hvor du placerer sengen i midten af rummet.

Vælg en lys farve til møblerne, da det får de gamle og ellers tunge møbler til at virke lette og elegante.

Det er ikke svært at få et soveværelse til næsten at se royalt ud med få midler, når du bare vælger det rette interiør.

Sødt og praktisk børneværelse

Brug et gammelt skab til klædeskab på børneværelset. De gamle skabe rummer ofte en masse god plads.

De gode gamle karlekammerskabe er perfekte at lave hylder i, som er dybe nok til børnetøjet. Så kan børnene selv nå de fleste af deres egne ting.

Udestuen

I udestuen er der mulighed for at du kan pynte slagbænken ekstraordinært i de måneder, hvor du ikke bruger stuen så meget, og så kan magasinet bruges til havehynderne.

Udover at slagbænken er meget dekorativ i sig selv, kan du med de rette puder, tæpper, blomster og som her oliventræ, lanterne og gulvstage give hele rummet et løft.

Terassen

Tag din slagbænk med ud på terrassen i de måneder hvor vejret tillader det. Slagbænken er skøn at tage en lur på, og hvis den har høje armlæn som denne, kan man hurtigt få en pude i ryggen og slå benene op, når der er tid til fx at læse en god bog.

Brug eksempelvis magasinet til tæpper og bøger, så har du hvad du skal bruge, lige ved hånden.

Køkkenet

Brug slagbænken i køkkenet, så der er plads til alle rundt om bordet. Slagbænken bliver hurtigt børnenes yndlingsplads, også når de skal male og tegne.

Der er ingen grænser for, hvordan man kan sidde eller ligge på slagbænken, og du kan gemme børnenes tegneting i magasinet, så kan de selv både tage det frem og rydde op.

Entréen

I en entré er slagbænken pålagt. Pladsen nede i bænken bruges til opbevaring af rullesk'jter, gummistøvler og hvad der nu ellers ikke lige kan finde sin plads på de øvrige pladser i entréen.

Bænken er ideel for både børn og voksne til at sidde på og binde sko eller som afsætningsplads når mor kommer hjem fra indkøb-

Derudover pynter den flot med et par puder i.

Pynt med tæpper

Det er en rigtig god idé at lade de praktiske ting man bruger i hverdagen som pynt.
Læg fx dine tæpper i en gammel trækasse eller svensk fletkurv og lær børnene at rulle dem pænt sammen efter brug. Så pynter de og er lige ved hånden - og de er endda lette at tage med ud på terrassen til de kølige aftener.

Æsker til opbevaring

Lisbeth Dahl har rigtig mange søde æsker til billige penge.
Brug dem til opbevaring af alle mulige mindre ting fx hårspænder mm på badeværelset, stensamlingen på børneværelserne eller vanter og cykellygter i entreen.